Otvoren konkurs za izradu idejnog rješenja godišnje nagrade VTK BiH

21. Januar 2020

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine poziva sve autore i kreativne timove da se prijave na konkurs za izradu idejnog rješenja godišnje nagrade Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

U javnom pozivu mogu učestvovati amateri ili profesionalni dizajneri – samostalni autori ili interdisciplinarni kreativni timovi.

Svaki od autora ili timova mogu da učestvuju sa najviše tri prijave, odnosno takmičarska rada.

Autori imaju pravo i da postavljaju pitanja vezana za javni poziv i to isključivo putem imejla /sejla.delic@komorabih.ba/, a rok za postavljanje pitanja je 31. januar.

Ukoliko se ocijeni da postavljeno pitanje i odgovor mogu pomoći pojašnjenju i poboljšanju teksta konkursa, biće objavljeni na web-stranici Komore, na kojoj se nalaze tekst konkursa i dodatne informacije.

Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama. Najbolji izvoznik u sektoru industrije (metalna i elektro industrija, drvoprerađivačka, prehrambena, tekstilna, građevinska, farmaceutska, hemijska industrija) – po jedna nagrada za malo, srednje i veliko preduzeće, Najbolji izvoznik u sektoru usluga (turizam, IKT-industrija, transport) – po jedna nagrada za malo, srednje i veliko preduzeće, Najbolji inovativni izvozni proizvod – 1 nagrada i Najbolja bankarska usluga za privrednike – 1 nagrada.

Izvor: Akta.ba