Vrijednosti Pozitiv-a


Pozitivizam u radu

Princip u realizaciji poslovnih zadataka: „Kako da DA, a ne kako da NE“!

Okupljanje poslovnih ljudi sličnih vrijednosti

U vremenu kada je svijet doživio globalni pad sistema vrijednosti, Pozitiv će promovirati okupljanje i poslovanje kompanija čiji su principi rada zasnovani na odgovornosti, povjerenju, etici i društvenoj odgovornosti.

Otvaranje mogućnosti za zajedničku saradnju članova

Osnaživanje veza članica kroz zajednička okupljanja i posjete, zajedničke investicije, te jačanje svijesti o važnosti kupovine domaćih proizvoda i usluga.

Rješavanje problema koje pojedinačne članice ne mogu riješiti

U specifičnim situacijama članovi “Pozitiv­a” će se moći obratiti Udruženju sa konkretnim pitanjima i zahtjevima. Udruženje će osigurati da se odnosna pitanja tretiraju diskretnim i pristupiti njihovoj obradi stručno i efikasno. Ukoliko “Pozitiv” ne nađe konačno rješenje nastojat će dati odgovarajuće upute koje mogu voditi ka rješavanju odnosnog pitanja.

Zajednički nastup na ino-tržištima

Da bi BH proizvodi i usluge bile konkurentnije na ino-tržištu, zajednički nastup više kompanija – članica u organizaciji Pozitiva doprinijet će efektnijem predstavljanju i boljem poslovnom uspjehu.

Pomoć u pronalasku novih kupaca, dobavljača, kvalitetnog radnog kadra

Pozitiv posjeduje bogatu bazu podataka o različitim kompanijama iz države, regije i inostranstva što članicama predstavlja veliki potencijal za umrežavanje i stvaranje poslovnih prilika i time svoje poslovanje podignu na još veći nivo. Pored toga, Pozitiv redovno ažurira bazu podataka sa biografijama svojih stipendista, koji svojim kvalitetom mogu zadovoljiti najrazličitije potrebe poslodavaca.