Posjeta sajmu u Tešnju

26. Juni 2016

Udruženje privrednika „Pozitiv“ je za svoje članove organizovao zajedničku posjetu 12. Sajamu privrede „Tešanj 2016.“, koji je održan od 19.-22. maja.
Na sajmu je izlagalo 125 izlagača iz naše zemlje, Hrvatske, Indonezije, Luksemburga, Italije i Slovenije.

Tešanj je poznat kao sredina poduzetnih ljudi. Taj epitet dobio je na osnovu dosadašnjeg razvoja, te pripada društvu najrazvijenijih bosanskohercegovačkih lokalnih zajednica. Tešanj je idealno mjesto gdje se grade uspješne poslovne priče. O privrednom razvoju ove općine govore i različita područja privrednih aktivnosti: autoindustrija, metaloprerada, tekstil i koža, prehrana, prerada drveta, hemija, eksploatacija mineralnih voda.

Naš domaćin je bio gospodin Ahmet Hujdur, vlasnik kompanije „Inžinjering 1“ d.o.o. Jelah.
Nakon obilaska sajma, organizovan je poslovni ručak u hotelu ”Villa Ukus”.
Ispred Fondacije „Sunce“ obratio se gospodin Sabinko Mehmedović, koji nas je upoznao o radu fondacije gdje obnaša dužnost direktora. Gospodin Nahid Hasanbegović i mr. Armin Avdić su ukratko predstavili Udruženje privrednika „Pozitiv“, kao i razloge njegovog osnivanja.

U okviru sajma „Tešanj 2016.“ održan je Business Cafe, na kojem su prisustvovali i članovi Pozitiva. Direktorica agencije GMS Amra Hašimbegović je razgovarala sa Dženanom Ajanovićem vlasnikom „Inox Ajanović“ te Damirom Ibrišimovićem direktorom „Atlant BH“.