Predstavnici Pozitiv-a gostovali u Otvorenom izbornom programu TV SA

3. Oktobar 2016

Jučer je u sklopu Otvorenog izbornog programa TV SA, javnosti prezentirano Udruženje privrednika “Pozitiv“. Emisija je, s obzirom da se emitovala na dan izbora, imala za cilj predstavljanje rada uspješnih pojedinaca i udruženja.

Predstavnici Pozitiv-a, prof. dr. Fikret Hadžić i Edin Osmanović, prezentirali su rad Udruženja privrednika Pozitiv, zacrtane ciljeve, realizirane i planirane aktivnosti.

Predsjednik Udruženja, prof. dr. Fikret Hadžić kazao je kako se radi o mladom Udruženju koje je u kratkom vremenskom roku okupilo značajan broj privrednika.

“Trenutno imamo 38 članova. U pitanju su kompanije koje zapošljavaju na hiljade radnika u našoj zemlji. Mi u Udruženju vodimo računa da članovi izmiruju obaveze prema državi i u tom smislu vodimo brigu o tome ko će pristupiti Pozitiv-u“, kazao je prof. Hadžić u televizijskom nastupu.

Osmanović se osvrnuo na realizirane kao i na planirane aktivnosti koje stoje pred Udruženjem.

“Do sada smo imali pet okupljanja privrednika. Posljednje je bilo radnog karaktera na kojem smo razgovarali o potencijalnim zajedničkim projektima i investicijama. Već 6. oktobra, u sklopu Sajma ZEPS, imamo novo okupljanje privrednika“, kazao je Osmanović.

U nastavku pogledajte video-prilog gostovanja predstavnika Pozitiv-a u Otvorenom izbornom programu.