UP “Pozitiv“ organizirao posjete Agenciji ZEDA i Sajmu ZEPS

5. Oktobar 2018
Posjeta Zenici UP Pozitiv 4.10.2018.

Rukovodstvo Udruženja privrednika “Pozitiv“ organiziralo je jučer posjetu Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA, Sajmu ZEPS te posjetu kompaniji Almy.

Tokom posjete Razvojnoj agenciji ZEDA, upriličen je sastanak sa predstavnicima Zeničke razvojne agencije, Udruženjem poslodavaca Zenice te određenim brojem privrednika.

Sastanku su u ime Agencije ZEDA prisustvovali Amir Kubat, menadžer laboratorije za ispitivanje sigurnosti proizvoda-LIND i Sanel Ibrić, voditelj Biznis inkubator, u ime  Udruženja poslodavaca Zenice Senida Turkić, predsjednica Upravnog odbora i Benjamina Šaranović, sekretar navedenog Udruženja te u ime Grada Zenice i Odsjeka za lokalni i ekonomski razvoj, Jusuf Brkić.

U ime članova Udruženja privrednika Pozitiv prisutne su pozdravili Nahid Hasanbegović, predsjednik Upravnog odbora i Amel Duranović, sekretar Udruženja.

Tokom sastanka članovima je prezentiran rad Agencije ZEDA, Udruženja poslodavaca Zenice i Odsjeka za lokalni i ekonomski razvoj Grada Zenice. Na sastanku je razgovarano o trenutnoj ekonomskoj situaciji kao i o problemima s kojima se susreću privrednici  u Zenici ali i Bosni i Hercegovini.

Naglašena je potreba bolje međusobne komunikacije kako bi se što kvalitetnije uticalo na donošenje boljih zakonskih rješenja koja će poboljšati privredne ali i druge tokove u našoj zemlji.

Privrednici su nakon sastanka razmijenili kontakte te obišli određene firme koje posluju u sklopu kompleksa Industrijske zone 1 u Zenici.

Članovima Udruženja predstavljena je Laboratorija za ispitivanje sigurnosti proizvoda, ponajprije namještaja i prozora, koja je prva  akreditovana laboratorija ove namjene u BiH po normativima Evropske unije.

Upriličene su i posjete firmama Commerce Core d.o.o., Glovis d.o.o. i Fedi d.o.o. u kojima je primjetno da mladi poduzetnici imaju jasne vizije u poslovanju te najboljim metodama razvijaju poslovne puteve.

Nakon navedenih posjeta upriličen je obilazak 25. Generalnog BH sajma ZEPS i 15. međunarodni sajam metala “ZEPS Intermetal“. Primjetno je da je značajno smanjen broj izlagača i posjetioca.

Po okončanju posjete sajmu upriličena je posjeta članu Udruženja privrednika Pozitiv, kompaniji Almy d.o.o. Zenica, gdje su članovi Udruženja tokom ručka razgovorali s direktorom ove kompanije Almy d.o.o.

Iako je planom posjete bila planirana posjeta i obilazak tvornice Baumy, koja djeluje u sastavu Almy grupacije, jednoglasno je odlučeno da se navedena posjeta odgodi za naredni period.

Po okončanju posjete izraženo je zadovoljstvo viđenim, ponajprije aktivnostima u Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA ali i u kompanijama koje su bili predmet posjeta.