Upriličena posjeta kompaniji Jelovica i predavanje o modernim trendovima u bankarstvu

18. Oktobar 2018
Članovi Udruženja privrednika Pozitiv u posjeti kompaniji Jelovica, 17.10.2018.

Članovi i prijatelji Udruženja privrednika “Pozitiv“ posjetili su jučer članicu Udruženja, kompaniju Jelovica d.o.o. Tuzla i Safeta Hamzića, direktora i vlasnika navedene kompanije.

Hamzić je prisutne članove Udruženja  upoznao sa asortimanom koji ova kompanija nudi kao i sa historijom i razvojem kompanije.

U prostorijama kompanije Jelovica održano je kraće druženje na kojem se domaćin zahvalio članovima i prijateljima Udruženja na upriličenoj posjeti te predstavio razvoj firme od njenog osnivanja do danas.

“Kupcima na adresi Plane bb nudi se širok asortiman robe poput prozora, vrata, stepenica, plakara,laminata, parketa, namještaja. Jelovica je na tržištu BiH prisutna skoro 30 godina, a pod našim direktnim rukovođenjem dvije decenije. Mi smo zadovoljni našim razvojnim putem“, kazao je Hamzić.

Prisutnima su se obratili i Amel Duranović, sekretar Udruženja i Nahid Hasanbegović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja privrednika “Pozitiv“. Oni su ukratko prezentirali posljednje aktivnosti koje su vođenje od strane Udruženja te naglasili značaj ovakvog vida komunikacije među privrednicima.

Nakon obilaska kompanije Jelovica, za članove i prijatelje Udruženja upriličen je ručak i predavanje u hotelu Senad od Bosne na jezeru Modrac. Predavanje na temu “Moderni trendovi u bankarstvu“ pripremili su Senada Jahić i Adnan Nuhanović, predstavnici NLB banke.

Jahić, direktorica filijale NLB banke u Tuzli u svom izlaganju upoznala je prisutne sa trendovima u bankarskom sektoru, kazavši kako sve banke u Bosni i Hercegovini posluju pozitivno, da su u prethodnoj godini ostvarili pozitivna poslovanja, ostvarile dobit te da se sličan trend očekuje i u ovoj godini.

Ona je istakla kako se prema izvještajima MMF-a za prethodnu godinu broj kredita koje klijenti uzimaju kod banaka povećao te da je BiH među tri zemlje Centralne i Jugoistočne Evrope po navedenom.

Jahić je ukazala i na značaj tehnologije u bankarskom sektoru napomenuvši kako digitalizacija u značajnom mjeri smanjuje troškove poslovanja kod pravnih i fizičkih lica, te da visina uštede seže i do 40 posto.

Domaćin ovog susreta, Safet Hamzić, iskazao je zadovoljstvo upriličenom posjetom te zahvalio članovima Udruženja na dolasku i obilasku kompanije te prisustvu predavanju. Po okončanju predavanja Hamzić je članovima i predavačima uručio prigodne poklone.

Više fotografija pogledajte u našoj fotogaleriji.