Poziv na učešće u Programu tehničke pomoći za ulazak na evropsko i globalno tržište

11. Juni 2024

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, kao članica Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (ZB6 KIF), obavještava poslovnu zajednicu da je Komorski investicioni forum ZB6  objavio poziv za prijavu učešća u Programu tehničke pomoći za ulazak na evropsko i globalno tržište.

Programom je predviđeno da 70 odabranih MSP iz regiona potpuno besplatno dobije pomoć za plasiranje svojih proizvoda na tržište EU (sa fokusom na njemačko i italijansko tržište). Najuspješniji učesnici ovog programa imaće priliku da učestvuju i na Investicionoj konferenciji koju KIF ZB6 organizuje u Berlinu, Njemačkoj (24. septembar 2024) ili na SAIE sajmu za građevinski sektor u Bolonji, Italija (9-12. oktobar 2024).

Poziv je namijenjen malim i srednjim kompanijama, registrovanim u sljedećim sektorima:

  • infrastruktura,
  • automobilski, metalski, plastika i tekstilni,
  • poljoprivredni i
  • građevinski (uključujući dizajn, inženjering)

Radni jezik Programa je engleski pa je samim tim neophodno poznavanje engleskog jezika predstavnika kompanija- učesnica.

Više informacija o ovom programu i link za prijavu učešća, možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu za učešće je 12. juli 2024. godine.

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) je zajednička inicijativa privrednih komora regiona Zapadnog Balkana, koja zastupa interese više od 350.000 kompanija, u svojoj misiji da poveže poslovnu zajednicu Zapadnog Balkana dajući joj zajednički glas u onim temama koje su u zajedničkom interesu.

IZVOR: /komorabih.ba/