25. Business cafe: Poduzetništvo u BiH je itekako moguće, ali treba RADITI

14. Juni 2019

Agencija Global Market Solutions u  utorak 18.6.2019. u Atrium sali hotela Evropa sa početkom u 18,00 sati organizuje dvadesetpeti Business café, događaj koji svojim kontinuitetom i ustrajnošću ruši okvire negativne nametnute poduzetničke klime.

Business café će ovaj put ugostiti Denisa Kraljevića  direktora kompanije Derubis Yachts, kompanije koja se bavi gradnjom brodova i plovećih objekata. Gospodin Denis će sa prisutnim podjeliti svoju poduzetničku avanturu  tj ispričat će priču kako je počeo sa idejom proizvodnje brodova pa do senzacionalne vijesti o  izvozu prve bh jahte. Jahta je predstavljena na Međunarodnom sajmu nautike koji je održan u njemačkom gradu Hamburgu a o njenom uspjehu pisali su domaći, regionalni i međunarodni mediji. Priča o prvoj jahti proizvedenoj u Bosni i Hercegovini preciznije na brodogradilištu u Vitezu ruši sve predrasude da u Bosni i Hercegovini  nema potencijala i mogućnosti.

Fikret Hodžić vlasnik i  direktor kompanije F.H. SREBRNA MALINA d.o.o.  je drugi govornik na Business cafeu. SREBRNA MALINA proizvodi maline i kupine, a od nedavno na tržištu se mogu pronaći sokovi od maline. Zašto bi se medijski popularan mlad čovjek počeo  baviti zemljoradnjom? O motivu povratka zemljoradnji  gdje je i pored savremene mehanizacije  potrebno dosta fizičkog rada, posvećenosti, odricanja i odlučnosti  ispričat će nam Fikret.

Business café je regionalni projekat koji je u Bosni i Hercegovini  aktuelan već pet godina, i  po dvadesetpeti put  omogućava svim zainteresiranim da čuju iskustva uspješnih – od neobećavajućih početaka do zaštićenih brendova.

Ulaz na event je slobodan, a broj mjesta je ograničen te je  potrebno svoj dolazak  registrovati  putem emaila info@gms.ba.

Pozivamo sve poduzetnike i potencijalne poduzetnike  da budu dio ovog druženja i da međusobnim umrežavanjem  nastavimo širiti pozitivne priče.

Event su podržali Domoinvest i hotel Europa.  Nezaobilazna je i podrška medijskih pokrovitelja: RSG radio, Oslobođenje, Akta.ba i portal Radiosarajevo.ba.