Kinezi žele uvrstiti Višegrad na turističke ture na Balkanu

21. Oktobar 2019

Grupa kineskih tur-operatora, koja je boravila u BiH tri dana, posjetila je Višegrad sa ciljem da u Kini predstave potencijale koje ova opština nudi turistima.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je sve veći broj dolazaka kineskih turista, čemu su prethodile slobodne vize za njih.

“Pripremili smo se za sve veći broj dolazaka kineskih turista i odštampali smo brošuru na kineskom jeziku. Današnja posjeta kineskih tur-operatora je jedan od znakova da će sljedeća godina biti veoma značajna za posjetu turista iz Kine”, istakla je Todorovićeva.

Ona je dodala da se kineskim tur-operatorima Višegrad dopao.

“Svakodnevno imamo grupe kineskih turista, a sljedeće godine očekujemo organizovani dolazak turista i nadamo se da da će to biti grupe koje će boraviti u Višegradu”, navela je Todorovićeva.

Kineski tur-operator Megi Kjen rekla je da je prvi put u Višegradu i da je oduševljena onim što je vidjela, kao i ljudima i kulturom.

“Naš cilj je da povežemo Višegrad kao novu turističku destinaciju za turiste iz Kine”, istakla je Kjen.

Kineski turisti su do sada obišli Banjaluku, Sarajevo i Višegrad, u organizaciji Turističke organizacije “Cepter”.

Predstavnik ove agencije Vladimir Đumić rekao je da kineski tur-operatori žele da razviju ture koje se odnose na Srbiju i BiH i da Višegrad povežu kao novu turističku destinaciju.

“Došli su da razvijaju turističke programe koji pokazuju ljepote BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Postoji dosta potencijala za razvoj ovakvog programa“, kaže Đumić.

Izvor: Akta.ba