Upriličena posjeta kompaniji “Orman“ u Kaćunima

16. Maj 2017
Posjeta kompaniji Orman u Kaćunima, 17. maj 2017.

Udruženje privrednika “Pozitiv“ zajedno s prijateljima Udruženja danas je upriličilo posjetu kompaniji “Orman“. Povod posjete bila je izgradnja novog poslovnog prostora u Kaćunima u kojem je smještena administracija ove firme.

Posjeti se odazvalo više od 30 privrednika koji su vlasnicima, Senadu i Nijazu Ormanu, uputili čestitke na novoizgrađenom poslovnom objektu.

U ime Udruženja prisutnima su se obratili sekretar Udruženja, Amel Duranović, koji je prezentirao aktivnosti koje je Udruženje realiziralo od održane skupštine u mjesecu martu.

Predsjednik Udruženja, prof. dr. Fikret Hadžić, kazao je kako Udruženje funkcionira na međusobnom povjerenju članova te da prije bilo kakvog učlanjenja Upravni odbor daje saglasnost na učlanjenje u Udruženje. Zamjenik predsjednika, mr. Armin Avdić, zahvalio se na gostoprimstvu te čestitao na novosagrađenom objektu.

Domaćini posjete, Senad i Nijaz Orman, izrazili su dobrodošlicu članovima i prijateljima Udruženja.

Spaso Kuzman, voditelj Računovodstva kompanije Orman, prisutnima je prezentirao historijat kompanije, pravce u kojima se kompanija razvijala, certifikate koje posjeduje kao i društveno odgovorno poslovanje kojem teže.

“Posao smo započeli 1990. godine. Danas imamo pet objekata na četiri općine SBK, posjedujemo skladišne kapacitete od dva miliona litara. Na brojnim projektima bili smo jedini izvođači s obzirom da smo u datim momentima mogli odgovoriti potrebama. Posjedujemo i certifikate ISO 9001 za kvalitet, ISO 14001 za zaštitu životne sredine i OHSAS 18001 za zdravlje i sigurnost. Svake godine trudimo se da stipendiramo određeni broj djece”, kazao je Kuzman i dodao “Uporedo s rastom i razvojem firme  širio se i razvijao vozni park, obnavljao se u skladu sa zahtjevima tržišta da bi opstao  u veoma jakoj konkurenciji. Danas ga čini 11  cisterni za prevoz derivata kapaciteta 315 tona. Broj i snaga građevinskih mašina i kamiona te priključne opreme za zimsko i ljetno održavanje puteva je impresivna. Firmu prati imidž da je njena oprema po  svojoj ljepoti i snazi  prepoznatljivi na drumovima i mnogim radilištima u BiH a poslove obavlja više od 100 uposlenika”.

Posjeta je bila prilika da se članovima Udruženja predstave i predstavnici firmi iz inostranstva, Munib Preljević i Jusuf Ugljanin. Oni su uputili čestitke domaćinu na ostvarenim rezultatima te ukratko prezentirali firme ispred kojih dolaze. Posjeta je također iskorištena da se razgovara i o aktuelnim projektima članova “Pozitiv“-a.

Podsjetimo, “Orman“ s članovima Udruženja privrednika “Pozitiv“ do sada je poslovno završio nekoliko značajnih projekata.

Članovi i prijatelji Udruženja privrednika “Pozitiv“ nakon druženja obišli su prostorije novosagrađenog objekta.