UP Pozitiv u posjeti kompanija Hano i Rama Glas: Kompanije po evropskim standardima

26. Septembar 2019
Posjeta članova UP Pozitiv kompanijama Hano i Rama Glas

Udruženje privrednika “Pozitiv“ upriličilo je danas posjetu članicama Udruženja, kompanijama Hano i Rama Glas u Sarajevu.

Posjeti se odazvalo više od 20 privrednika iz različitih gradova Bosne i Hercegovine koji nisu krili oduševljenje viđenim i prezentiranim načinima rada ovih kompanija.

Prisutnima su se obratili Amel Duranović, sekretar Udruženja privrednika “Pozitiv“ i Nahid Hasanbegović, vlasnik navedenih kompanija.

Duranović je ukratko prezentirao aktivnosti koje je Udruženje realiziralo u prethodnom periodu dok je Hasanbegović prisutne upoznao s razvojnim putevima kompanija Hano i Rama Glas.

Tokom sastanka i diskusije o aktuelnim problemima u privredi, te mogućim rješenjima, privrednici su iznijeli svoja zapažanja i osvrte na aktuelna privredna kretanja kao i prijedloge u cilju unapređenja bosanskohercegovačke privrede, kao što su smanjenje doprinosa i povećanje plata. Posebno vrijedi istaći činjenicu da je značajan broj kompanija koje djeluju u sastavu Udruženja privrednika “Pozitiv“ povećao plate i time doprinio boljoj ekonomskoj slici naše zemlje.

Ove respektabilne proizvodne kompanije zapošljavaju više od 300 radnika. Udio izvoza u prvih osam mjeseci ove godine iznosio je 80 posto.

Tokom obilaska prizvodnih pogona kompanija članovi i prijatelji Udruženja imali su priliku vidjeti proizvode i proizvodne procese kompanije Rama Glas koja posluje po evropskim standardima i procedurama, uz proizvode koji su certificirani u evropskim institutima, koji posjeduju CE znak i koji svoje mjesto zauzimaju na evropskom tržištu. Naglašeno je kako su proizvodi ove kompanije energetski učinkoviti, sigurni, ekološki prihvatljivi, testirani i izrađeni prema evropskim standardima i normama.

Podsjetimo, kompaniju Rama Glas ove godine posjetila je i delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koja je izrazila zainteresiranost za nove projekte ove kompanije. Tada je istaknuto kako su dugoročni ciljevi ovih kompanija visokokvalitetni proizvodi, zadovoljni kupci, kontinuirani napredak, poboljšanje procesa i rast udjela na domaćem i inozemnom tržištu.