Posjeta sajmu u Gračanici

25. April 2016

Prvi sajam koji je posjetila grupa privrednika pod organizacijom Pozitiva, bio je Međunarodni sajam poduzetništva i obrta „GRAPOS-EXPO 2016“ koji se održavao od 19.do 22. aprila 2016. u Gračanici.

Sajam je imao za cilj promociju poduzetništva i povezivanje domaćih kao i inostranih poduzetnika te pozitivan uticaj na stvaranje poduzetničke klime i intenziviranje privrednih aktivnosti  u okruženju i regiji. Na 7. po redu sajmu u Gračanici, mogla se osjetiti pozitivna energija više od 300 domaćih i ino izlagača. Pored brojnih firmi mogle su se vidjeti postavke raznih turističkih agencija, kulturnih društava, udruženja, medijskih kuća i mnogi od njih su se trudili da što primamljivije urede svoj štand.

Inače, Gračanica je danas veliko privredno čudo u BiH. Tu radi i djeluje niz vrlo uspješnih kompanija koje se bave proizvodnjom i izvozom svih vrsta proizvoda, od prehrambene i drvne industrije do metalne. Jedna od najuspješnijih kompanija u Gračanici je svakako i Trgovir d.o.o., čiji je vlasnik, gospodin Vahid Brkić, bio domaćin za privrednike iz Pozitiva. Nakon zajedničke posjete sajma, pod pokroviteljstvom gospodina Brkića, organizovan je poslovni ručak.