Održan sastanak sa privrednicima iz Norveške: Najavljene konkretne poslovne saradnje

8. Mart 2019
Sastanak članova UP Pozitiv s norveškim poduzetnikom Andresom Folkmanom, 7.3.2019.

Udruženje privrednika “Pozitiv“ organiziralo je sinoć sastanak sa poznatim norveškim poduzetnikom, Andersom Folkmanom.

Sastanak je organiziran u Hotelu Ibis Styles Sarajevo a istom su prisustvovali članovi i prijatelji Udruženja privrednika “Pozitiv“.

Folkman u Bosni i Hercegovini boravi na poziv Dragija Dizdara, poduzetnika bh. korijena koji živi i radi u Norveškoj.

Na sastanku su bh. privrednici predstavili svoje kompanije kao i mogućnosti izvoza i plasmana roba i usluga na norveško tržište.

Folkman i Dizdar su u toku jučerašnjeg dana obišli i razgovarali s predstavnicima kompanija Rama-Glas, Hano i Edelsthal Prokrom, čije su proizvodne pogone obišli i uvjerili se u kvalitet proizvoda koje navedene kompanije nude tržištu.

“Sastanak u organizaciji Udruženja privrednika “Pozitiv“ bio je vrlo uspješan. Sagledane su mogućnosti koje našim privrednicima mogu poslužiti u poboljšanju njihovih biznisa. Uspostavljeni su kontakti koji bi trebali rezultirati novim poslovnim povezivanjima bh. i norveških kompanija. Otvorene su i mogućnosti prezentacije članica našeg Udruženja norveškom tržištu što će biti dodatna prilika za moguće poslovanje na norveškom tržištu“, kazao je po okončanju sastanka Amel Duranović, sekretar Udruženja privrednika “Pozitiv“.