Posao od 7,6 miliona KM: Kreće sanacija terminala naftnih derivata Blažuj

16. August 2019

Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo raspisali su tender za izvođenje radova potpune sanacije terminala tečnih naftnih derivata Blažuj, saznaje Akta.ba.

Radi se o projektu vrijednom 7,6 miliona KM koji će se raditi u skladu s glavnim-izvedbenim projektom koji je radio Petrolinvest d.d. Sarajevo. Radovi podrazumijeva nabavku opreme, ugradnju i funkcionalno povezivanje opreme, nabavku materijala, izvođenje radova sanacije, rekonstrukcije i izgradnje, probni rad i puštanje u pogon.

“Izvođenje radova vršit će se na lokaciji terminala tečnih naftnih derivata u Blažuju u periodu od 365 do 420 dana od uvođenja izvođača radova u posao, i bit će utvrđen kao period/rok za izvođenje radova iz najbolje ocijenjene prihvatljive ponude”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Ponude se dostavljaju na protokol ugovornog organa ili putem pošte, na adresu ugovornog organa, u zatvorenoj koverti ili paketu do 24.09.2019. godine, do 12.00 sati.

Ponuđači treba da uz ponudu dostave tražena važeća ovlaštenja za obavljanje djelatnosti izvođenja radova Sanacija terminala tečnih naftnih derivata Blažuj, u skladu sa predmetom javne nabavke, izdate od strane Federalnog Ministarstva prostornog uređenja za obavljanje djelatnosti građenja građevina ili pojedinih dijelova građevine u suprotnom sa izabranim ponuđačem ne može biti zaključen ugovor.

Izvor: Akta.ba