Cilj uvođenja vaučera podsticanje razvoja turizma i privrede

27. Maj 2020

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić, predstavnici turističkih agencija, ugostitelja-pružaoca usluge smještaja i Područne privredne komore Banjaluka su na jučerašnjem sastanku istakli da je cilj uvođenja turističkih vaučera podsticanje razvoja turizma u RS-u i podrška ovoj grani privrede, kao i motivisanje domaćih turista da godišnji odmor provedu u svojoj zemlji.

Na sastanku u Banjaluci je potvrđeno da će biti raspisan javni poziv putem kojeg će se dostavljati prijave radi učešća u realizaciji dodjele vaučera za subvencionisano korištenje usluge smještaja u ugostiteljskim objektima u RS-a, kao i javni poziv koji će biti upućen građanima koji imaju prebivalište na teritoriji RS-a, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

U saopštenju je navedeno da će pravo učešća na javnom pozivu imati ugostitelji i turističke agencije koji ispunjavaju određene uslove koji će biti navedeni podzakonskim aktom, a pravo na prijavu za dodjelu vaučera imaće svaki punoljetni građanin koji ispunjava uslove koji će biti propisani podzakonskim aktom.

“Vaučer u iznosu od 100 KM korisnik će moći jednom u toku 2020. godine koristiti za plaćanje usluge smještaja u ugostiteljskom objektu za smještaj van mjesta njegovog prebivališta”, pojašnjeno je u saopštenju.

Iz resornog ministarstva su naglasili da će sredstva za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima u Republici Srpskoj biti korištena iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

Izvor: Akta.ba