Uposlenici Connecta d.o.o. u akciji darivanja krvi

11. Septembar 2019

Connecta d.o.o. je, u saradnji sa Zavodom za tranfuzijsku medicinu Federacije BiH, organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je provedena u Mazda Prodajno servisnom centru, a osim uposlenika kompanije, priključili su joj se i mještani naselja Plandište i Osik. Tako je, osim humanog aspekta, darivanja dragocjene tečnosti i pomoći bolesnim osobama, akcija pokazala i kvaliitetnu saradnju Connecte sa lokalnom zajednicom.

“Sa zadovoljstvom smo se odazvali ovom humanom pozivu. Connecta nas je potaknula na akciju, naša je obaveza da istrajemo”, poručio je jedan od učesnika, dobrovoljnih davalaca.

Zadovoljstvo akcijom darivanja krvi i odzivom su iskazali i predstavnici Zavoda za tranfuzijsku medicinu, zahvalivši se na uspješnoj organizaciji i uputivši poziv drugim kompanijama da slijede isti primjer.

Darivanje krvi je humana misija, čovjeka prema čovjeku, a imajući u vidu da svaki pojedinac može zatrebati pomoć, motiv više treba biti činjenica da se dobro dobrim vraća.

“Želimo potaknuti sve ljude, kako naše uposlenike, tako i komšije, da istraju u činjenu dobrog, a darivanje krvi je jedno od takvih djela”, rekao je Senad Sefić, Predsjednik Uprave Connecte.

Ovom prilikom predstavnici Connecte d.o.o. i Zavoda za tranfuzijsku mediciju Federacije BiH, su podsjetili da se krv ne može stvoriti sintetski, te da je čovjek – davalac, njen jedini izvor. Zato su ponovili poziv za sve organizacije i pojedince da se uključe u akcije dobrovoljnog darivanja krvi.