Srednjoškolci prijavite se na najveće StartUp takmičenje u BiH

26. Decembar 2019

Internacionalni Burch univerzitet i Asocijacija srednjoškolaca u BiH organizuju najveće srednjoškolsko poduzetničko takmičenje u BiH pod nazivom „Start Me Up High School“. Takmičenjeće se održati  od 17. do 19. januara 2020. godine u Sarajevu na Internacionalnom Burch univerzitetu, koji je prvi poduzetnički univerzitetu u BiH i regiji, a koji u svojim nastavnim programima i kroz univerzitetski sadržaj nudi i intenzivno radi na uspostavljanju i razvoju poduzetničkog duha kod mladih.

Takmičenje ima za cilj podstaći srednjoškolce da se bave poduzetništvom, pružiti edukaciju i mogućnost za razvoj vještina iz oblasti poduzetništva kroz niz različitih radionica, te priliku srednjoškolcima da se takmiče i stečeno znanje primjene praktično. Teme koje će se obrađivati su: kreiranje biznis i finansijskog plana, marketing i prezentacijske vještine, izgradnja tima i umrežavanje, a srdnjoškolci će imati priliku naučiti nešto više i o tehnološkom aspektu njihovih ideja.

Na takmičenje se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji pohađaju srednju školu na prostoru Bosne i Hercegovine, ukoliko se prijavljuju u timu – tim ne bi trebao imati više od 4 člana, a svaki član mora imati jasno definisanu ulogu. Također, ideja treba da ima jasan cilj i da rješava određeni društveni problem, a posebnu prednost će imati inovativne ideje.

Takmičenje  će se održati od 17. do 19. januara na Internacionalnom Burch univerzitetu, prvom poduzetničkom univerzitetu u BiH i regiji.

Rok za prijavu je 8. januar 2020. godine, a svi zainteresirani srednjoškolci se mogu prijaviti na linku.

Broj ideja/ekipa je ograničen na 20, tako da srednjoškolci požurite sa prijavom.

Na dosadašnjim takmičenjima pobjedila je vrijedna ekipa koja je razvila aplikaciju za mentalne bolesti i depresiju pod nazivom D-app, a godinu prije njih ekipa Trace Brace koji su razveli SOS narukvicu za sprječavanje nasilja nad ženama i djecom.

Start Me Up High School takmičenje nije samo ideja, nego i poziv na akciju srednjoškolcima koji će učešćem naučiti, upoznati buduće kolege, te osvojiti vrijedne nagrade i stipendije na Burch univerzitetu, najboljem privatnom univerzitetu u BiH.

Izvor: Akta.ba