“Pozitiv“ organizirao sastanak privrednika u Tešnju

28. Septembar 2016

Udruženje privrednika “Pozitiv“ organiziralo je danas sastanak privrednika u Tešnju. Domaćin petog po redu susreta privrednika bio je direktor kompanije Inžinjering 1, Ahmet Hujdur. Sastanak u Tešnju okupio je preko pedeset privrednika iz čitave Bosne i Herecegovine.

Sastanaku je prethodila Vanredna skupština Udruženja, na kojoj je izvršeno imenovanje novih članova Upravnog odbora Pozitiv-a, kao i predsjednika Skupštine Udruženja.

Za novog predsjednika Skupštine izabran je mr. Armin Avdić s Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.  Za predsjednika Udruženja reizabran je prof. dr. Fikret Hadžić. On se zahvalio na ukazanom povjerenju te ukazao na značaj zajedničkog djelovanja  privrednika u našoj zemlji.

Upravni odbor u narednom periodu predstavljat će Nahid Hasanbegović, Senad Sefić, Ahmet Hujdur, Ismet Begić, Adem Tipura, Kasim Mujan, Samir Muminović, Safet Hamzić, Mustafa H. Ađulović. Za predsjednika UO izabran je Nahid Hasanbegović.

U radnom dijelu sastanka prezentiran je dosadašnji rad Udruženja koje je u kratkom vremenskom roku okupilo značajan broj privrednika.

 

Osmanović: Raditi na dodatnoj prezentaciji privrednika

Generalni sekretar Udruženja privrednika “Pozitiv“, Edin Osmanović, posebno je istakao realizirane zajedničke poslove između članova Udruženja.

“Pored realiziranih poslova vrijedi istaći da će Udruženje u narednom periodu raditi na dodatnoj prezentaciji, i obilasku, kompanija. Također, nastojat ćemo da naše djelovanje proširimo i obilaskom kompanija izvan Bosne i Hercegovine kao i sajmova za koje naši članovi izraze interes“, kazao je u obraćanju Osmanović.

Domaćin sastanka, Ahmet Hujdur,  prezentirao je kompaniju na čijem je čelu. Hudjur je istakao da je posao naslijedio od svog oca te da je fokus firme na proizvodnji elemenata potrebnih u građevinarstvu te izvođenju najrazličitijih vrsta građevinskih radova.

U kraćem obraćanju prezentirao je mogućnosti ulaganja u vjetroelektrane i hidrocentrale u Bosni i Hercegovini.

Na susretu u Tešnju izvršena je i prezentacija tri kompanije: Almy d.o.o. iz Zenica, Unilab d.o.o. iz Sarajeva i Kupi Tehniku d.o.o. iz Sarajeva.

Mr. Armin Avdić ukazao je na mogućnosti zajedničnog djelovanja u domenu cestovne infrastrukture kao i zajedničkom nastupu pri kupovini repromaterijala.

Prisutnima se obratio i Ismar Alagić, direktor TRA – Agencije za razvoj općine Tešanj. Alagić je pohvalio institucionalni vid djelovanja koje Pozitiv gaji u svom radu.

“Tešanj ima nekoliko značajnih oblasti za ulaganje. Nadam se da će privrednici to prepoznati i pronaći način da djeluju u našoj Općini“, kazao je Alagić u obraćanju te ukazao na tri vrlo važna segmenta poslovanja o kojima treba razmišljati u narednom periodu: kako privući investicije, kako kreirati izvoz i kako optimizirati potrošnju.

Nakon sastanka upriličen je zajednički obilazak proizvodnih pogona kompanije Inžinjering 1.