Njemačke kompanije traže poslovne partnere u BiH

5. April 2018

Četvrta konferencija “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana” održat će se 19. juna u Frankfurtu/Main.

 

Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan je projekat njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavku i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnji i razvoj (BMZ), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi), te njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK).

 

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora.

 

Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi:

  • sedamdesettri (73) profila zainteresovanih njemačkih kompanija sa opisima svojih djelatnosti i konkretnim proizvodnim zahtjevima koji su upućeni firmama u zemljama Zapadnog Balkana se nalaze na sljedećem linku. U profilima njemačkih kompanija se navodi šta sve firma, tj. proizvođač iz regiona treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovao za potencijalnu saradnju.
  • svoju zainteresovanost za učešće u projektu ostvarujete kroz popunjavanje prijavnog formulara koji se takođe nalazi u prilogu ovog dopisa. Rok za prijave je 12.4.2018. god.
  • dostavljene aplikacije se šalju njemačkim kompanijama na uvid, a koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Frankfurtu ove godine.

 

Ukoliko ste se prepoznali kao potencijalni dobavljač nekih od 73 njemačke kompanije, pozivamo Vas da popunite prijavni formular i pošaljete ga na e-mail sanjin.purgic@ahk.ba .

 

Važne napomene:

  • prijavni formular se popunjava na engleskom jeziku. Molimo vas da popunite samo predviđena polja za odgovore u koloni B.
  • u prijavnom formularu je pored unosa podataka o Vašoj kompaniji potrebno naznačiti njemačke kompanije sa kojima biste voljeli voditi razgovore.
  • službeni jezik je engleski, tj. B2B sastanci će se odvijati na engleskom jeziku (opcionalno njemačkom jeziku).
  • broj mjesta na B2B događaju je ograničen, o konačnom odabiru za učešće na B2B susretu 19.6.2018. u Frankfurtu odlučuju njemačke kompanije.
  • kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.

Sve informacije su dostupne na našoj internet-stranici pod slijedećim linkom http://bosnien.ahk.de/bs/projekti/njemacka-inicijativa-za-pronalazenje-dobavljaca-u-bih-i-zemljama-zapadnog-balkana/ .