Konferencija o industrijskom održavanju, jedinstvena rješenja za bh – Targer MaintCon 2022

10. Mart 2022

Po prvi put u BiH Targer MaintCon 2022 – Konferencija o industrijskom održavanju donosi jedinstvena rješenja za bh. kompanije.

Po prvi put na ovim prostorima održava se  konferencija koja će na jednom mjestu okupiti predstavnike mašinske, metaloprerađivačke, automobilske i drvne industrije s ciljem razmjene znanja, iskustava i povezivanja  industrija kroz rješavanje izazova u svakodnevnom poslovanju. Kreativni tim trenera i konsultanata TARGER INNOVATION FACTORY osmislio je Targer MaintCon 2022 – Konferencija industrijskog održavanja koja će okupiti iskusne stručnjake i poznavaoce navedenih industrija.

Cilj konferencije je razmjena znanja i iskustava s posebnim naglaskom na implementaciju TPM metode (Total productive maintenance) o čemu će govoriti Sabahudin Muminović, rukovodilac proizvodnje održavanja u Volkswagen Sarajevo i Arnela Hodžić – Isaković, Lean koordinatorica, a bit će predstavljeni i korisni primjeri iz prakse naprednog održavanja proizvodne opreme o čemu će govoriti Dr. Alan Lisica, CEO BH Service. Učesnici konferencije će razgovarati i o primjeni naprednih modela održavanja u bh. industriji, a samo neki od predavača i govornika su Nadir Durmić – CEO Tipteh doo; Ragib Spahić – rukovodilac održavanja Vispak dd; Edvin Mlivić – rukovodilac održavanja Prevent Fabrics doo; Tarik Kadrispahić – CEO Targer E&C doo.  Tokom konferencije planirana je i interaktivna radionica – Kako regrutovati, obučiti, zadržati dovoljan broj stručnih kadrova za održavanje?

Razmjena znanja i iskustava kompanijama  u navedenim sektorima daju mogućnost za povećanje konkurentnosti s obzirom na to da su vezana za proizvodnju, održavanje, industrijsku opremu i objekte te  infrastrukture u svim drugim oblastima koje su strateški važne za privredu BiH.

Targer MaintCon 2022 – Konferencija industrijskog održavanja bit će održana 31.3.2022.g. od 09.00 do 17.00 sati u Hotelu Zenica, Kamberovića čikma bb, Zenica

Link za registraciju.

IZVOR: /www.akta.ba/