Hrvić najavio novi projekat: U Kladuši kreće proizvodnja jaja

10. Januar 2020

Kompanija AC Food iz Velike Kladuše krenula je u novi projekat proizvodnje jaja, po kojem je Agrokomerc iz vremena bivše Jugoslavije bio poznat.

Novi projekat”, kratko je napisao Rusmir Hrvić, prvi čovjek AS Holdinga, najavljujući poslovni iskorak domaće rastuće korporacije u proizvodnji hrane.

Novi brend nosi naziv “Zlatna zrna” sa specifičnim karakteristikama, budući da je riječ o jajima sa Omega 3 i premium nutritivnim sastojcima.

Inače, Hrvić je u nedavnom intervjuu najavio velike investicije iz Malezije u AC Food.

“Radi se o investiciji od ukupno 20 miliona eura koja bi došla direktno iz Malezije, a AS Holding bi učestvovao sa imovinom koju ima u toj kompaniji. Investicija se odnosi na razvoj i nove tehnologije u postrojenja za proizvodnju hrane. Sve skupa olakšava činjenica da je riječ o investitoru koji je u vlasništvu države u ovoj prijateljskoj zemlji”, kazao je on.

Naglasio je da je Agrokomerc nekada bio na daleko poznat upravo po ova dva proizvoda. Želimo vratiti staru slavu koju je ova kompanija nekada imala, ali i dati jednu novu vrijednost i značaj sa najnovijim tehnologijama, znanjem i novim tržištima od dalekog Istoka ka moćnom Zapadu.

Također, najavio je niz novih aktivnosti AS Holdinga.

“Sljedeća faza razvoja će podrazumijeviti da se Grupa podijeli na divizije, tj. strateško poslovna područja: hrana, logistika, tekstil, te ulazak u neka nova strateška područja. Tu su i nove ideje, nove akvizicije, ali o tome ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme. U ovom trenutku vrijednost naše ukupne aktive dostigla je iznos od pola milijarde KM”, istakao Hrvić.

Izvor: Akta.ba