Digitalizacija poslovanja: Zašto se prelazak na poslovanje u oblaku isplati?

9. Septembar 2022

Cloud je postao temelj poslovne i digitalne transformacije. Datalab, kao lider u razvoju poslovnih rješenja u Adriatik regiji, je prilagodio svoja rješenja i učino ih dostupnim i u cloudu.09.09.2022. 09:47 / Izvor: Akta.ba

Način i pristup poslovanju su se odavno promjenili. Poslovanje se više ne odvija samo u uredu. Zato je potrebno prilagoditi poslovno okruženje svugdje gdje ljudi borave – bez obzira je li to ured, kuća, hotel ili kafić. Cloud je postao temelj poslovne i digitalne transformacije. Datalab, kao lider u razvoju poslovnih rješenja u Adriatik regiji, je prilagodio svoja rješenja i učino ih dostupnim i u cloudu.

Automatizacija i digitalizacija poslovnih procesa mora biti dostupna svim tipovima i veličinama preduzeća. Uz program koji je sigurno pohranjen u oblaku, možete pojednostaviti mnoge zadatke koji tradicionalnim načinom poslovanja oduzimaju dragocjeno vrijeme. Sve kompanije, koje su se odlučile za prelazak na cloud poslovanje, nisu to odlučili zato što je to trenutno aktualno, već zato što rad u oblaku nudi suštinski važne prednosti za njihovo poslovanje kao što su:

  • Cjenovna pristupačnost cloud ERP-a
  • Uključena automatska ažuriranja softvera
  • Nisu potrebna ulaganja u infrastrukturu.
  • Sigurnost podataka je zagrantovana.

Migracija tradicionalnih rješenja na poslovanje u oblaku znatno utiče na smanjenje troškova i povećanje poslovne fleksibilnosti. U trenutnom poslovnom okruženju ponekad je zaista lakše razgovarati o promjeni nego je uvoditi, štoviše, činjenica je da organizacije moraju uzeti u obzir nekoliko faktora. Ali prelazak s tradicionalnih rješenja na poslovanje u oblaku zasigurno će pomoći smanjenju troškova i povećanju poslovne fleksibilnosti s vremenom, a to je zasigurno cilj svakog poslovanja.

Pridružite nam se na besplatnom webinaru gdje ćemo kroz praktične primjere obraditi sljedeće teme:

Poslovni program u oblaku. Cloud vs Web vs Desktop ERP – sličnosti i razlike.

Prednosti računovodstva u oblaku

Prednosti ePoslovanja. Rad na daljinu uz pomoć digitalnih alata.

Optimizacija i automatizacija poslovnih procesa. Primjer: PANTHEON Workflow

Bez nepotrebnog prekucavanja podataka sa papirnih dokumenata. Digitalizacija prijema, prepoznavanja, obrade i izdavanja dokumenata. Primjer: eDokumentacija i eKnjiženje.

Predavač Mirzana Muhić

Konsultantica za PANTHEON poslovna rješenja

Predavač Darko Grubešić

Konsultant za PANTHEON poslovna rješenja

Prijavi se na seminar

IZVOR: /www.akta.ba/