Održana VII. redovna Skupština Udruženja privrednika “Pozitiv“

27. Decembar 2018

 

 

Rukovodstvo Udruženja privrednika “Pozitiv“ sa članovima Udruženja jučer je održalo VII. redovnu Skupštinu Udruženja u Motelu Almy u Zenici.

Članovi su za predsjedavajućeg Skupštine jednoglasno izabrali Senada Sefića a za zamjenika predsjednika Skupštine Ismeta Begića. Pod rukovođenjem Sefića održan je radni dio Skupštine.

Skupština je usvojila Godišnji izvještaj o radu za 2018. godinu te prezentirani Godišnji plan i program rada za 2019. godinu.

Članovi su povjerenje za nastavak rukovođenja Udruženjem ukazali dosadašnjem predsjedniku Azemu Mulaliću.

Skupština je usvojila i prijedlog o smanjenju broja članova UO te izglasala produženje mandata dosadašnjem sekretaru Udruženja, Amelu Duranoviću.

Po okončanju radnog dijela Skupštine Udruženja, članovima i prijateljima Udruženja obratio se ambasador BiH i Norveškoj, Nedim Makarević.

“U odnosu na prošlu, ove godine je, prema dostupnim podacima, izvoz povećan za gotovo 30 posto, i to bez decembarskih podataka”, kazao je ambasador Makarević. On je istakao kako je spreman podržati incijative koje doprinose poboljšanju uslova poslovanja naših kompanija u Norveškoj te da je jedan od njegovih prioriteta poboljšati bilateralnu trgovinsku razmjenu između BiH i Norveške.

“Ideja je bila povezati poduzetnike iz Bosne i Hercegovine s bh. poduzetnicima iz Norveške, koji su sada organizirani i žele saradnju s domovinom. I ta ideja je urodila plodom. Pogotovo što je prvi susret u Oslu bio ujedno i prvi put da privrednici iz BiH u ovolikom broju i organizirano dolaze u Norvešku kako bi uspostavili kontakt i saradnju s našim iseljenicima koji posluju u ovoj zemlji”, pojasnio je Makarević.

Predsjednik Upravnog odbora, Nahid Hasanbegović, zahvalio se ambasadoru Makareviću na iskazanoj pomoći kao i učešću u realizaciji posjete članova Udruženja privrednika “Pozitiv“ Norveškoj tokom mjeseca juna.