27. Business cafe: Brend, inovacija i izvoz

11. Februar 2020

Agencija Global Market Solutions najavljuje 27.Business cafe koji će se održat u srijedu 26. februara u Atrium sali hotela Europa sa početkom u 18,00 sati.

U 2020. godini počinje nova sezona evenata Business cafea prepoznatljivog kao jedinstvenog eventa koji kontinurano već osmu godinu promoviše uspješne bh poduzetnike i podiže svijest o važnosti umrežavanja i djeljenja iskustva u poduzetničkom svijetu.

Ugostili smo preko 40 uspješnih  poduzetnika iz Bosne i Hecegovine, a da zaista imamo još mnogo toga ispričati potvrdit će govornici 27. Business cafea, gospođa Vesna Beganović i gospoda Faris i Rešad Začina.

Vesna Beganović  je osnivač Via Media,Via Media Dubai i medijske agencije Reach, partnera najveće svjetske medijske grupacije Omnicom Media Group. Osnivač projekta Branding konferencije, zvanični partener Cannes Lions festivala kreativnosti. Via Media je na tržištu je preko 20 godina i važi za  jednu od liderskih agencija u BiH. Pored mnogobrojnih uspješnih projekata koji imaju iza sebe,  izdvojili bi vrhunski organizovan poslovni forum EBRD-a, koji je ocjenjen kao  najbolji sastanak ikada organizovan van Londona.

Vesnina strast su kreativnost u službi razvoja biznisa, inovacije, tehnologija, digitalna ekonomija, umjetna inteligencija i business design.Majka je troje djece.

Faris i Rešad Začina su osnivači kompanije Ministry of Programming. Sa željom da rade nešto novo, kreativno i korisno 2015. godine uplovili su u poduzetničku avanturu i osnovali kompaniju čiji proizvodi u tehnološkom smislu mijenjaju svijet nabolje, a koja je danas izrasla u multimilionskog izvoznika. Naime, kompanija Ministry of Programming  je specijalizirana za podizanje start-up kompanija, koja je zajedno s svojim partnerima razvila inovativna rješenja poput pretraživača, društvenih mreža, trading sistema, te softvera za otkrivanje virusa. Startapi koje su proizveli danas rade u Švedskoj, Njemačkoj, Americi, Velikoj Britaniji  i Švicarskoj.

Uspjeh bh kompanije i mladih bosanskohercegovačkih poduzetnika potvrdila je dodjela nagrade za najboljeg menadžera u 2019. godini. Ministry of Programming se prošle godine plasirao na Deloittovom  konkursa 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija Srednje Evrope.

Business cafe je event namjenjen poduzetnicima, onim koji žele uploviti u poduzetničke vode, koji žele učiti od najboljih i koji su spremni suočiti se sa stvarnošću.

Ulaz na event je slobodan, a broj mjesta je ograničen.

Zainteresovani za event, druženje sa govornicima i drugim prisutnim poduzetnicima svoje mjesto mogu obezbjediti putem emailainfo@gms.ba

Event su podržali Domoinvest, Udruženje privrednika Pozitiv i hotel Europa.  Medijski  sponzori su: RSG radio, Oslobođenje, Akta.ba, O kanal i portal Radiosarajevo.ba.