Tri miliona eura za mikro i mala preduzeća u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore

26. Juni 2024

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila prvi javni poziv  za dostavu projektnih prijedloga u oblasti saradnje  mikro i malih preduzeća u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Aktivnost se implementira u okviru projekta EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness) s ciljem realizacije Fonda za projekte malih vrijednosti (Small Project Fund – SPF) kroz koji je, u okviru INTERREG VI-A IPA programa Hrvatska-BiH-Crna Gora 2021-2027, za podršku mikro i malim preduzetnicima osigurano 8.725.324,36 eura , od čega je kroz prvi poziv raspoloživo tri miliona eura.

Prvi poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u oblasti saradnje mikro i malih preduzeća, u okviru kojeg je dostupno 3 miliona eura, objavljen je 18. 6. 2024. godine i otvoren do 17.9.2024. godine.

Sve informacije o pravilima poziva, postupku prijave projektnih prijedloga i održavanju informativnih radionica dostupne su na linku.

IZVOR: /komorabih.ba/