Otvoren prvi Servis centar UIO u Sarajevu

25. Mart 2022

Danas je u zgradi Uprave za indirektno oporezivanje u Sarajevu otvoren prvi Servis centar za sve poreske obveznike.

Danas je u zgradi Uprave za indirektno oporezivanje u Sarajevu otvoren prvi Servis centar za sve poreske obveznike. Servis centar je opremljen modernom informatičkom opremom doniranom UIO kroz Projekat zajedničke saradnje UIO i Poreske uprave Švedske, finansiran od strane Švedske razvojne agencije Sida.

Protokol o donaciji vrijednoj 40.000 KM potpisali su Caroline Ljungdahl ispred Poreske uprave Švedske, Eva Smedberg ispred Ambasade Kraljevine Švedske u BiH i Mirsad Šrndić, šef Odsjeka za poreze u Regionalnom centru UIO u Sarajevu. Radi se o otvaranju prvog Servis centra UIO, a isti će ukoro  biti otvoreni i u regionalnim centrima Banja Luka, Mostar i Tuzla.

Servis centri UIO su namijenjeni svim obveznicima indirektnih poreza koji će lično moći dobiti informacije iz oblasti indirektnih poreza, te upute i pojašnjenja za bilo koji problem oko primjene propisa iz oblasti indirektnog oporezivanja u BiH. Isto tako svi ostali obveznici u BiH će moći dobiti osnovne informacije o obavezi registracije i ulaska u sistem PDV-a u Bosni i Hercegovini, kao i na koji način se podnose zahtjevi za ulazak u sistem PDV-a, te koje su sve obaveze i prava poreskih obveznika.

IZVOR: /www.akta.ba/