Poziv privrednicima da se registruju na online platformu „Ekonomska diplomatija MVP BiH“

30. Septembar 2024

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Ministarstvo inostranih/vanjskih poslova Bosne i Hercegovine pozivaju predstavnike bh. poslovne zajednice da izvrše besplatnu registraciju na on-line platformu Ekonomska diplomatija MVP BiH.

Zašto se registrovati?

  • Brza, direktna i transparentna komunikacija sa Ministarstvom inostranih/vanjskih poslova BiH i mrežom diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine u svijetu.
  • Promocija domaćih privrednih kapaciteta i poslovnih događaja u Bosni i Hercegovini prema međunarodnim partnerima i tržištima.
  • Centraliziran sistem informisanja o poslovnim prilikama i privrednim događajima u zemljama s kojima Bosna i Hercegovina ima uspostavljene diplomatske odnose.
  • Umrežavanje sa poslovnim zajednicama u inostranstvu, kroz dostupnost informacija i povezivanje sa konzulatima, poslovnim klubovima i klubovima bh. dijaspore.
  • Digitaliziran pristup ekonomskim pokazateljima država s kojima Bosna i Hercegovina ima uspostavljene diplomatske odnose.

Registraciju na on-line platformu „Ekonomska diplomatija MVP BiH“ možete izvršiti putem link-a: ekonomskadiplomatija.mvp.gov.ba .

IZVOR: /komorabih.ba/