9. Sajam bosanskohercegovačke privrede

11. Oktobar 2023

Ove godine Centar Skenderija vas poziva na 9. Sajam bosanskohercegovačke privrede, koji će se desiti u većem i značajnijem formatu sudeći prema interesu domaćih kompanija.

Kapacitet, kvalitet i ponuda upravo govori o ozbiljnosti privrednog događaja na kojem će se predstaviti preko 250 učesnika sa najnovijim tehnološkim i kreativnim dostignućima.

Sajam će se održati od 02. do 05. novembra 2023.godine, u Dvorani „Mirza Delibašić“, a moto ovogodišnjeg sajma je: „Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“.

Istovremeno, ovo će biti i programski najsadržajniji sajam, mjesto poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Ono što je već postalo tradicionalno na ovogodišnjem sajmu, jeste da imamo preko 50 start-up firmi koje su već napravile uspješne korake u privredi.

Posebna pažnja 9. Sajma bosansohercegovačke privrede bit će posvećena zapošljavanju, deficitarnim zanimanjima, nedostatku radne snage i kako stvarati uslove za dostupnost radne snage na tržištu rada.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo generalni je pokrovitelj sajma, a osim pokroviteljstva, drugi put je i izlagač na sajmu.

Ulaz na sajam bit će slobodan.

IZVOR: /www.akta.ba/