Sarajevski Mujan Finance i ljubljanska Unija udružili snage u Unija MF

23. Juni 2018

Sarajevski Mujan Finance d.o.o. i ljubljanska Unija d.o.o. od 1.juna djeluju pod jednim krovom i pod jednim imenom Unija MF.  Svoju saradnju ozvaničili su jučer u Importanne centru gdje su svečano otvorili i svoje nove prostorije.

Dino Bojčić, direktor Unija MF-a za Akta.ba je kazao kako ove dvije kuće uspješno surađuju već nekoliko godina, ali su sada ujedinili svoje snage u jednu agenciju koja će poslovati u Sarajevu.

“Poznato je da je MF kompanija koja uspješno posluje gotovo dvadeset godina na tržištu Bosne i Hercegovine, zahavaljujući saradnji sa Unijom u nerednom period možemo da očekujemo samo zadovoljnije klijente i nove uspješne priče. Nastavit ćemo našim pravnim licima nuditi usluge revizije, poslovnog savjetovanja i pravnih usluga a u saradnji sa Unijom, koja je računovodstvena agencija, sada su sve te usluge objedinjene na jednom mjestu”, kazao je Bojčić.

Bojčić je kazao da će njihovi klijenti kao i do sada biti privredna društva svih veličina, samostalni preduzetnici, zavodi i ostale neprofitne organizacije, izrazito različitih djelatnosti, ali s vrlo sličnim potrebama.

Kazao je da je ponosan na sradnju sa Unijom koja je jako cjenjena u svijetu računovodstva. Riječ je o međunarodnoj računovodstvenoj kući koju odlikuju visoko kvalitetne usluge i savremena rješenja, te visok stepen zadovoljstva i povjerenja, kako klijenata tako i stručne javnosti. Bave se vođenje računovodstva, obračunom plata, poreskim, pravnim i poslovnim savjetovanjem organizacija svih veličina i oblika, od mikro preduzeća do onih internacionalnih.

Unija posluje u 14 država centralne i jugoistočne Evrope, rade sa preko 800 klijenata i u svojoj mreži obrađuju preko 10.000 mjesečnih platnih listi. Dobitnici su brojnih nagrada a nose i titulu najboljeg računovodstvenog servisa u Sloveniji koja im se dodjeljuje dugi niz godina.

Zajednička misija im je dugoročni ekonomski rast njihovih klijenata te lični rast i društveno odgovorno ponašanje cijelog društva.

Sjedište novoujedinjene računovodstvene kuće je u Importanne centru, u ulice Zmaja od Bosne br. 7 – 7a.

Izvor: Akta.ba