Upriličene posjete općinama Donji Vakuf, Gornji Vakuf-Uskoplje i Bugojno

20. Novembar 2017
Posjeta Agenciji za razvoj Opcine Bugojno

Sekretar Udruženja privrednika “Pozitiv“ Amel Duranović u pratnji gospodina Adisa Čauševića, predsjednika Udruženja “Vizionar“ iz Bugojna, posjetio je u petak općine Donji Vakuf, Gornji Vakuf-Uskoplje i Bugojno.

Na sastancima s načelnicima navedenih općina, Husom Sušićem, Seadom Čauševićem i Hasanom Ajkunićem, te predstavnicima Agencije za razvoj Općine Bugojno, razgovarano je o mogućnostima međusobne saradnje.

Načelnicima su dostavljeni sižei u kojima su obrazloženi ciljevi te navedene kompanije, s opisima djelatnosti a koje su članice Udruženja.

U prostorijama Agencije za razvoj Općine Bugojno razgovarano je o konkretnim aktivnostima u vezi potencijalne posjete članova Udruženja ovoj Općini.

Tidža Čaušević, zaposlenica ove Agencije prezentirala je rad i ciljeve agencije te izrazila zadovoljstvo upriličenim sastankom. Ona je istakla kako u narednom periodu očekuje rješavanje pravnog statusa agencije kao i reaktiviranje postojećeg udruženja privrednika Općine Bugojno.

S tim u vezi, predloženo je da se posjeta članova Udruženja privrednika “Pozitiv“ Općini Bugojno uvrsti u Godišnji plan i program rada za 2018. godinu a da se detalji iste iskomuniciraju tokom narednog perioda.