“Pozitiv“ organizirao seminar o korištenju internet alata u poslovanju i promociji preduzeća

7. Septembar 2017
Seminar o internet alatima u poslovanju Kemal_Balihodzic 7.9.2017.

Udruženje privrednika “Pozitiv“ danas je organiziralo seminar za članove Udruženja na temu “Korištenje savremenih internet alata u poslovanju i promociji preduzeća“.

Prisutnim članovima u ime Udruženja obratio se sekretar Amel Duranović. On je u ulozi domaćina pozdravio prisutne te izrazio nadu da će saznanja stečena tokom seminara biti od koristi članovima i kompanijama u kojima rade.

Seminar je vodio Kemal Balihodžić, osnivač kompanije UpTrend Marketing Solutions koja se već dokazala kao uspješna na domaćem i stranom tržištu.

Članovi su u toku dvosatnog predavanja imali priliku upoznati trendove koje tržište nameće te diskutovati o smjernicama koje je potrebno poduzeti kako bi se obezbijedila bolja pozicija u sferi e-poslovanja.

Prisutni su upoznati s pojmovima koji sve više zauzimaju prostor u izvještajima o prisustvu na internetu, a to su digitalni marketing, društvene mreže, digitalna pismenost, internet marketing, Google i Facebook oglašavanje.

“Drago mi je da danas imam priliku podijeliti znanje i iskustvo sa članovima Udruženja privrednika ‘Pozitiv’. Biti prisutan na internetu je postala neminovnost i to će u narednom periodu ostati. Važno je znati kako i na koji način biti prisutan na internetu“, kazao je tokom obraćanja Balihodžić.

Balihodžić je s članovima Udruženja privrednika “Pozitiv“ razmijenio besplatne savjete koji se mogu iskoristiti u kreiranju i upotpunjavanju profila kompanija na internetu.