Održan sastanak sa predstavnikom Austrijske privrede u BiH

25. April 2017
Austrijska privreda u BiH i Udruženje privrednika Pozitiv

Jučer  je u Sarajevu održan sastanak predstavnika Udruženja privrednika “Pozitiv“ i predstavnika Austrijske privrede u BiH koja djeluje pri Ambasadi Austrije u Bosni i Hercegovini.

Sekretar Udruženja privrednika “Pozitiv“, Amel Duranović, predstavio je Udruženje i prezentirao rad, misiju i viziju Udruženja te domaćine upoznao s aktivnostima koje je Udruženje realiziralo u posljednjem periodu.

Philippe Kupfer, Trgovinski savjetnik pri Austrijskoj ambasadi u BiH, izrazio je zadovoljstvo iskazanim interesom i upriličenom posjetom.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima povezivanja članova Udruženja privrednika “Pozitiv“ sa privrednicima iz Austrije i mogućnostima koje se nude bh. privrednicima.

Kupfer je uputio poziv članovima “Pozitiv“-a, čije djelatnosti pokrivaju oblasti saobraćaja i komunikacija, da prisustvuju manifestaciji koju organizira njegov ured i čiji termin održavanje će uskoro biti poznat, o čemu će Udruženje na vrijeme biti obaviješteno. Manifestaciji će prisustvovati firme iz Republike Austrije, te međunarodne finansijske institucije, a bit će otvorena i mogućnost B2B sastanaka.

Također, od 10. do 12. maja ove godine Advantage Austria BiH u Mostaru i Trebinju organizira manifestaciju na kojoj će članovi “Pozitiv“-a također moći uzeti učešće. Radi se o manifestaciji “Privredna misija ‘Hercegovina'“, koja će obuhvatiti gradove Trebinje i Mostar. Ovoj manifestaciji do sada je, prema zvaničnoj stranici Advantage Austria BiH, prijavljen dolazak osam austrijskih kompanija sa kojima će učesnici imati priliku održati B2B sastanke.

Iz Austrijske privrede u BiH rečeno je kako njihovo osoblje stoji na raspolaganju te da će nakon što se definira termin sastanka, održati prezentaciju za članove Udruženja privrednika “Pozitiv“.