III Skupština Udruženja privrednika “Pozitiv“ održana na Bjelašnici

15. Mart 2017
III Skupština Udruženja privrednika "Pozitiv", 17.3.2017.

Danas je u Hotelu Han na Bjelašnici održana Skupština Udruženja privrednika “Pozitiv“. Rukovodstvo “Pozitiv“-a prezentiralo je Godišnji izvještaj o radu za 2016. godinu, Godišnji plan i program rada za 2017/2018. godinu te planirane izmjene Statuta Udruženja.

U ime domaćina, prisutnima se obratio Nahid Hasanbegović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja dok je predsjedavanje Skupštinom vodio mr. Armin Avdić.

Godišnji izvještaj o radu za 2016. godinu prezentirao je predsjednik Udruženja, prof. dr. Fikret Hadžić koji se osvrnuo na realizirane aktivnosti u prethodnoj godini, naglasivši značaj udruživanja bh. privrednika kroz Udruženje.

U vrlo konstruktivnoj atmosferi članovi su svojim prijedlozima značajno doprinijeli kvalitetnom radu Skupštine o čemu svjedoči i veliki broj prijavljenih diskusija i konstruktivnih prijedloga za unapređenje rada.

Na Skupštini je za novog sekretara Udruženja imenovan Amel Duranović, dosadašnji vršilac dužnosti, koji je prezentirao Godišnji plan i program rada za 2017/2018. godinu.

Za članove, po ustaljenoj praksi, upriličena je i prezentacija jedne od članica Udruženja. Skupština je bila prilika da se predstavi i nova web stranica Udruženja kao i pogodnosti koje pruža za članove “Pozitiv“-a.

Nakon Skupštine upriličen je obilazak Hotela Han, koji je u decembru dobio značajno proširenje ponude smještajnih kapaciteta ali i ostalih usluga koje stoje na raspolaganju gostima.