Halko d.o.o. – jedno od vodećih preduzeća u oblasti proizvodnje stiropora u BiH

27. Juni 2018
Halko d.o.o. - proizvodni pogon Stijena, Cazin

“HALKO” d.o.o. Cazin jedno je od vodećih preduzeća na područja BiH u oblasti proizvodnje stiropora, veleprodaje i maloprodaje građevinskih materijala.

U okviru preduzeća posluje 8 poslovnih jedinica. Kompanija ima 60 uposlenika a partnersku saradnju ostvarila je s brojnim kompanijama iz regiona, Zapadne, Južne  i Centralne Evrope, Turske i Kine.

Sjedište kompanije je u Stijeni, općina Cazin, pored magistralne ceste Cazin – Bosanska Krupa. Navedeno sjedište kompanije je  na lokaciji od 16.100 m2 od čega Proizvodna hala zauzima prostor veći od 4000 m2, Upravna zgrada 290 m2 te ostala neophodna infrastruktura.

Kompanija, vozila i vozači su uredno licencirani i certificirani za međunarodni cestovni promet od strane IRU Akademije u Švicarskoj te državnog ministarstva za promet i komunikacije.

Halko d.o.o. Cazin uspješno se bavi i s distribucijom i prodajom na veliko i malo dijelovima za teretna vozila i radne mašine.  U asortimanu posjeduju dijelove za motore, mijenjače, karoserijske dijelove, gume te sve ostalo što je potrebno za program teretnih vozila.

U BiH imaju partnere na 252 lokacije što njihovu distributivnu mrežu čini jednom od najvećih u BiH.