Gradmont

Gradmont Gradacac

Naziv firme: Gradmont d.o.o. Gradačac

Identifikacioni broj: 4209887380008

Porezni broj: 209887380008

Kratak opis osnovne djelatnosti: Proizvodnja, transport i montaža prefabrikovanih AB konstrukcija za montažne objekte

Kontakt osoba: Mustafa H. Ađulović

Telefon: +38735821450

Fax: +38735821451

Datum osnivanja: 21.03.2008.

Broj zaposlenika: 104

Email adresa: info@gradmont.net

Websajt: http://www.gradmont.net/


Puni opis:

Gradmont d.o.o. jedna je od vodećih bosanskohercegovačkih kompanija za proizvodnju prefabrikovanih betonskih elemenata za sve vrste objekata. Preduzeće Gradmont je osnovano u aprilu 2008.godine. Sjedište preduzeća se nalazi u industrijskom dijelu općine Gradačac, u mjestu Donje Ledenice. Proizvodni kapaciteti na godišnjem nivou prelaze 200.000 m2, a geografski položaj omogućava da po konkurentnim cijenama, podjednako efikasno grade u Bosni i Hercegovini i u drugim susjednim zemljama.

Preduzeće Gradmont je nastojalo da održi dugogodišnji kontinuitet u proizvodnji prefabrikovanih betonskih elemenata bivše građevinske firme Bosna Gradačac. Veliki broj zaposlenih čine upravo bivši uposlenici građevinske firme Bosna Gradačac, čime je Gradmont osigurao neophodno dugogodišnje iskustvo uposlenika u proizvodnji i montaži prefabrikovanih betonskih elemenata.

Proizvodni pogon ove kompanije nalazi se u industrijskom dijelu Gradačca, u mjestu Donje Ledenice. Ukupna površina objekta iznosi preko 6.000 m2, te je opremljen sa savremenom opremom potrebnom za izradu prefabrikovanih betonskih elemenata.  U sklopu proizvodnog pogona se nalazi i automatska betonara, kao i armiračnica. Posjeduju preko 20 kalupa za različite ab elemente. U laboratoriji svakodnevno vrše uzorkovanja i ispitivanje svojstava betona, što dodatno doprinosi kvalitetu izvedenih radova. Posjeduju sve neophodne dozvole za prevoz betonskih elemenata od proizvodnog pogona do gradilišta u različitim državama.