Članovi “Pozitiv“-a posjetili kompaniju “ČIP sistemi“

20. April 2017
CIP sistemi, posjeta Udruženja privrednika Pozitiv

Udruženje privrednika “Pozitiv“ danas je organiziralo posjetu kompaniji “ČIP sistemi“ koja je nedavno uselila u novoizgrađeni poslovni objekt na Ilidži.  Rukovodstvo ove kompanije prezentiralo je historijat, viziju i misiju kompanije, izvršenu reorganizaciju te buduće planove.

Tokom posjete, članovima i prijateljima Udruženja obratili su se Amel Duranović, sekretar Udruženja privrednika “Pozitiv“, Fuad, Adisa i Lejla Tufo, predstavnici kompanije “ČIP sistemi“.

U video-prezentaciji  prisutni su mogli vidjeti put ove kompanije od njenog osnivanja 1996. godine do danas kao i uspostavljenu reorganizaciju firme od 2013. godine.  “ČIP sistemi “ u svojoj djelatnosti nude izvođenje elektroinstalacijskih radova , elektromontažu i distribuciju interfonskih sistema a trenutno zapošljavaju 20 radnika.

Adisa Tufo, direktorica ove porodične firme, kazala je kako kompaniju na čijem je čelu odlikuju “znanje, iskustvo, pouzdanost, inicijativa, saradnja, napredak i rast“. Tufo je posebno naglasila značaj usavršavanja zaposlenika ove firme i politiku kvaliteta o čemu svjedoči i certifikat ISO 9001-2015.

U sastavu ove kompanije djeluje i Hobby Art centar koji nudi različite individualne i grupne radionice za odrasle, ali i one najmlađe. U svom radu posebnu pažnju poklanja marginaliziranim grupama te je kroz projekt USAID-a bio uključen u proces zapošljavanja osoba sa invaliditetom i drugih teško upošljivih kategorija građana.

Tokom sastanka iskazan je interes za radionicu Hobby Art centra u Tuzli te će ista, nakon usaglašavanja termina održavanja, biti realizirana.

Podsjetimo, “ČIP sistemi“ već su realizirali nekoliko projekata sa članovima Udruženja privrednika “Pozitiv“.

Članovi Udruženja privrednika “Pozitiv“ uputili su porodici Tufo čestitke na dosadašnjim rezultatima uz želju da uspješno posluju i u budućnosti.